Malmö – seriekonst för hela världen

 

En sak är säker! Malmö kryllar av serier och serieskapare: historieberättare, tecknare och utgivare, ambassadörer och utbildare – för att inte tala om läsare. Många är inte medvetna om den seriekultur som råder i Malmö.

Det vill vi ändra på. Därför vill vi nu lyfta både seriekulturen och det kluster som är Seristaden Malmö och göra den här guldgruvan tillgänglig för fler.

Syns vi inte finns vi inte. Serieområdet längs Norra Parkgatan öppnade i slutet av oktober. Det var första steget för att sätta Malmö på kartan som seriestad.

 

Här hittar du Malmös mystiska djur

Den spännande jakten på Malmös mystiska djur är en av de sista delarna i samband med  Serieområdet. För att kunna följa alla  spännande stråk måste du ladda ner appen Be Here Then. Hämta den här här:

I Be Here Then-appen hittar du Malmös mystiska djurliv under ”Äventyr”. Där finns startpunkterna för de tre djurstråken, där zoologen Theobald Ludentoft guidar dig runt bland Gnöltofslor, Fladderflöjtare och Murflare.

• Det övergivna ägget av Jenny Holmlund:

Plötsligt hittar zoologen Theobald Ludentoft ett övergivet ägg, ett ägg som dessutom verkar vara mindre än en timme från att kläckas. Om inte ägget kan föras tillbaka till föräldern, en flikörad tryntott, kan det sluta riktigt illa.

Nu är det bråttom! Snälla hjälp Theobald hitta föräldern till det övergivna ägget.

Ladda ner djurquizet som hör till ”Det övergivna ägget (pdf).

• Murflaren som ville bada av Charlotte Rodenstedt:

Theobald har gjort det alla djurägare drömmer mardrömmar om. Han har råkat spola ner sin murflare Siri i toaletten. Stackars Siri som troligtvis bara ville ta sig ett renande bad.
Följ med Theobald på ett äventyr bland spisbjörnar och blodiga honungsdrakar i hans sökande efter sin älskade Siri.

Ladda ner djurquizet som hör till ”Murflaren som ville bada” (pdf).

• Skånska djur och odjur av Jimmy Wallin:

Den äventyrlige kryptozoologen Theobald Ludentoft har kommit till Malmö för att studera stadens okända djurliv. Följ med honom på en safaripromenad och lär dig mer om Skånes djur, om djur som du inte visste fanns.

Ladda ner djurquizet som hör till Skånska djur och odjur (pdf).

Startpunkter för ”Malmös mystiska djurliv”:

  • Det övergivna ägget vid ingången Folkets Park
  • Murflaren som vill bada i Rondellen, Kristianstadsgatan
  • Skånska djur vid lampan utanför  Folkets park/Möllevångsskola

Startpunkterna finns även i BID Malmös kartlösning.

Läs mer om historien bakom ”Malmös mystiska djurliv”

Serier och kultur på våra elskåp

Det här är en satsning på att visa upp Malmö som serie- och kulturstad på elskåp i BID Malmös område – i första steget på 125 av de mer än 500 skåp som finns här. Detta är en metod att med affischer visa upp stadens kulturutövare som tekniska nämndens politiker i staden stödjer och följer med intresse.

Vi börjar med ett 25-tal serier producerade av lokala serietecknare. Vi presenterar även satsningen på kulturaffischer där samarbetspartnern Kulturreklam bidrar med kulturstödsmedel för att stödja kulturliv och bidra till återhämtning från pandemin som påverkat många.

Nyfiken på vad som finns på elskåpen? Klicka här för att komma till kartan som visar områdena i vår kartmiljö. Där kan du se på vilka gator affischerna finns. Här kan du också se några av affischerna (pdf), här är fler (pdf), och här är ytterligare några.

Kortfakta:
Tecknare är i denna omgång är Magda Lundberg, Jessica Hallbäck, Ushiri Stenberg, Hanna Strömberg, Algot Kärrman, Daniel Ahlgren, Rasmus Grahn, Mats Källblad, Sara Israelsson, Anna Lundgren Widén samt teckningar från E.ON och Story House Egmont.

Faktum: På varje elskåp finns i botten information för deras tidning och för hemlösa.

Gatustråk serier:  De stråk där teckningar finns är runt Kristianstadsgatan, Spångatan, Södra och  Norra Parkgatan, Köpmansgatan, Rasmusgatan, Sofiagatan.

Kulturreklam: I samarbete med BID Malmö, E.ON och Malmö stad, etablerar Kulturreklam i december 2021 ett tresiffrigt antal affischramar runtom på Möllevången och i Sofielund – exponeringsytor i den offentliga miljön dedikerade för enbart kultur, idrott, föreningsliv och samhällsinformation. I Stockholm har Kulturreklam utomhusreklam på cirka  5 000 olika, även här är det fokus på kultur, idrott, föreningsliv och samhällsinformation.

Läs mer om Serieområdet

(Fler länkar kommer här efter hand som vi publicerar nya artiklar)

Satsningen på serieområdet pågår till och med februari 2022. Sedan startar planeringen för hur vi tillsammans ska kunna utveckla Seriestaden Malmö och göra den synlig, lockande och välkomnande för hela världen. Vi vill bli fler. Hoppas du vill vara med!

Serieteckning som visar några av de många aspekterna av Seriestaden Malmö

Vad är det som döljer sig bakom fasaderna? Klicka här för facit!

Många som samarbetar

Seriestaden Malmö är ett samarbete mellan Malmö stads fastighets- och gatukontor, Fastighetsägare BID Sofielund och Fastighetsägare BID Möllevången (under samlingsnamnet BID Malmö) samt mer än tjugo olika kulturaktörer. På den här sidan hittar du mer information om projektet och om alla medverkande i serieområdet. Du får möta kulturaktörer i texter, illustrationer, serier och andra konstuttryck.

Sidan kommer att fyllas på efter hand med nya intervjuer och bilder med bland andra Niki Hjort, Malin Granroth, Sara Granér, Lars Krantz, Freja Magnusson, Kulturskolan, Gunnar Krantz, Story House Egmont, Bryggeriets gymnasium, Edith S. Ydrefelt, Hugo Viscovi, Kinga Dukaj, Mattias Elftorp, Steve Nyberg , Aiden Kvarnström, Karolina Bång, Kim W Andersson, Jimmy Wallin, Jessica Hallbäck, Jenny Holmlund, Don Arvidsson & William Lillstjärna, Joakim Gunnarsson och Johanna Kristiansson, Charlotte Rodenstedt och Tim Nedrup.

Stöd från politiker

Serieområdet startade som en idé från bland andra kommunalrådet Andreas Schönström (S), som även är ordförande i tekniska nämnden. Han har uttryckt en önskan om att sätta Malmö på kartan som just seriestad. Detta fick stöd av alla politiker i nämnden som har skjutit till medel. Staden har sedan kopplat in BID Malmö för att organisera och starta serieområdet. Budskapet från politikerna var tydligt: Sätt Malmö på kartan genom att skapa ett serieområde, och nästa år planerar vi för fortsättningen!

Serieområdet pågår mellan 29 oktober 2021 och 28 februari 2022. Under tiden utvärderar vi, lyssnar, samlar in synpunkter och hoppas bli fler som kan hjälpa till att utveckla Seriestaden Malmö. Vi vet att det kryllar av serieskapare. Hör gärna av er!

Finns det fler tankar än att ”bara” profilera och visa upp stadens alla kulturaktörer?

Ja, det gör det. Vi tror på att skapa nya attraktioner som lockar både Malmöbor och nya besökare till våra områden i staden. Kulturen är ett av de bästa medlen för detta, och vi vet att ju fler som rör sig i stadsrummet, desto trivsammare blir våra kvarter och områden – och det i sin tur ökar tryggheten.

Lampan lyser upp

Ett annat inslag i Serieområdet är ett av Malmös mest kända konstverk och belyser staden som kulturcentrum. I fyra månader ska den väldiga bordslampan stå i hörnet av Friisgatan och Norra Parkgatan som en ljus inledning till Serieområdet.

Läs mer om Lampan

Se hur lampan lyser och fungerar i mörkret. Här kan du se lampan och hur den ser ut kvällstid – här under arbetet med del 1:

Välkomna till Seriestaden Malmö!

Kontakt:
Hjalmar Falck, verksamhetschef BID Malmö, e-post: hjalmar.falck@bidmalmo.se
Helena Cedrins, programproducent Malmö stad, e-post: helena.cedrins@malmo.se

 

Lär känna våra deltagande kulturaktörer

Bryggeriets gymnasium, elever serieinriktningen

Serieteckningar av Bryggeriets gymnasium, elever serieinriktningen

Klicka för större bild.

– Serieteckning är att berätta historier, att skapa och gå in i sin egen värld, säger Isobel Saxell, Tia-Mai Thomas, Nadja Forsman och Tor Kjellberg Hansson, som läser serieinriktning på Bryggeriets gymnasium i åk 1.

Bryggeriets gymnasium är en fristående skola som drivs utan vinstintresse. Här läser eleverna estetiska programmet med profilerna serieteckning, fri konst, skateboard, foto och film. Elever från hela Norden söker sig hit för att utvecklas och bidra till den kreativitet som Malmö är känt för bland både serietecknare och skejtare.
Instagram @bryggerietsgymnasium, bryggerietsgymnasium.se


Edith S. Ydrefelt, serietecknare

Serieteckningar av Edith S. Ydrefelt

Klicka för större bild.

– Jag heter Edith S. Ydrefelt och gör humoristiska serier av allt från dåliga ordvitsar och pappa-skämt till sämre ordvitsar och farbror-skämt. Jag gör lite slapstick också men det är inte ett medvetet val, jag är bara klumpig. Ibland lägger jag ut serier på Instagram och ibland drar jag vitsar för gulliga djur som vågar komma nära.

– Malmö är en fantastisk stad som uppskattar både seriekonst och seriekonstigheter; den självklara mötesplatsen för serieentusiaster!
Instagram@esycomics


Gunnar Krantz, Malmö universitet, serietecknare, konstnär och professor i visuell kommunikation/teckning

Serieteckningar av Gunnar Krantz

Klicka för större bild.

– Jag arbetar främst med självbiografiska och dokumentära serier, som i exemplet ovan från serien ”Kooperatören”, som handlar om min farmor och farfar och deras engagemang i Kooperativa förbundet.

– För mig kan serier vara både metod och resultat. Metoden är ett sätt att ta reda på något jag inte visste förut, som också kan bli till ny kunskap och samtidigt en berättelse som andra kan läsa och bli inspirerade av.
www.seriekonst.se


Hugo Viscovi, serietecknare

Serieteckningar av Hugo Viscovi

Klicka för större bild.

– Jag heter Hugo Viscovi, är 26 år och bor i Malmö. Jag ritar främst humoristiska serier som tar avstamp i en vardagsnära kontext. Inspirationen kommer oftast från min omedelbara närhet. Mina två serier Punschrulle och Heja Hugo har båda visats i Sydsvenskan det senaste året.

– Malmö utmärker sig som seriestad genom bland annat institutioner som Rum för serier, Seriearkivet och Kvarnby Serieskola. Initiativ som det här serieområdet bidrar naturligtvis också till Seriestaden Malmö.
Instagram@hugoviscoviab


Kinga Dukaj/ Fanzinescenen i Malmö, serieskapare, formgivare, illustratör och tärningsmakare

Serieteckningar av Kinga Dukaj

Klicka för större bild.

– Ett fanzine är en serietidning som serieskaparen själv sätter ihop och säljer. I Malmö finns Fanzineverkstaden, en verkstad för självpublicerande serieskapare där du kan trycka dina serier. Fosfor Fanzinedistro är en ideellt driven distribution där du kan sälja dina serier digitalt, och Malmö Seriefest är en seriefestival med fokus på självpublicerade tecknade serier där du kan sälja serier och träffa andra likasinnade och delta i programpunkter på scen.
fanzineverkstaden.se | hybriden.se/fosfor | seriefest.se | kingadukaj.com


Mattias Elftorp/CBK + Tusen Serier = Hybriden

Serieteckningar av Mattias Elftorp

Kicka för större bild.

Mattias Elftorp är serieskaparen bakom Piracy is Liberation, Arg Kanin och andra serier.

CBK ger ut den internationella serietidskriften CBA och andra serieböcker, ordnar utställningar för att lyfta serier och experimentellt historieberättande.

Tusen Serier öppnar med serieböcker och utställningar upp den svenska seriekulturen och gör den lite mindre svensk, så att fler röster och perspektiv ska komma fram, något som länge saknats i ett homogent utgivningsklimat i ett segregerat Sverige.

Tillsammans driver CBK och Tusen Serier Hybriden och seriefestivalen AltCom.
cbkcomics.com | tusenserier.org | hybriden.se |elftorp.com


Steve Nyberg/Serieskolan

Serieteckningar av Mattias Elftorp

Klicka för större bild.

– Jag flyttade till Malmö 2013 för att gå på Serieskolan och jobbar sen dess som serietecknare och illustratör. Mina serier är ofta dokumentära om historiska händelser eller reportage från människors vardag.

Serieskolan startades på Kvarnby Folkhögskola år 1999 och är i dag en av Nordens främsta utbildningar i serieskapande. Den som studerar hos oss får tillgång till en kreativ miljö som stödjer och utmanar till såväl konstnärlig utveckling som etablering inom seriebranschen. Serieskolan har ett nationellt såväl som internationellt fokus och tidigare kursdeltagare är idag framstående serieskapare och aktörer i en växande svensk serieflora.
www.stevenyberg.com


Aiden Kvarnström

Serieteckningar av Aiden Kvarnström

Klicka för större bild.

– Jag tecknar gärna serier med teman som fantastik, historia och HBTQ. Oftast finns det övernaturliga, surrealistiska eller drömlika aspekter i berättelserna. Rent stilistiskt är jag inspirerad av manga och västerländska underground/alternativa serier samt modern konst.

– Jag har tecknat hela livet men började göra serier på allvar i gymnasiet och har sedan dess publicerats i antologier både i Sverige och internationellt. Jag vill även lyfta hur många serieskapare som därför utbildar sig och är verksamma i staden, vilket leder till riktigt fina vänskaper och ett mysigt community.
Instagram@aidenmakescomics


Freja Magnusson, 11 år /Kulturskolans serietecknarkurs

Serieteckningar av Freja Magnusson

Klicka för större bild.

– Jag får inspiration från min vardag och ritar upp det som en rolig väg, mina vänner kan sedan läsa de miniserierna som jag gjort. Mitt serieskapande som en liten bild som beskriver något i min vardag, digitalt och på papper.

Malmö Kulturskola har massor med roliga kurser, lov – och helgaktiviteter för dig som är 7–19 år. Malmö andas serier, och det fina är att vem som helst kan börja skapa sina egna! Allt du behöver är en penna, ett papper och din fantasi!

– Min vision är att göra serieskapandet tillgängligt för alla, för att alla har något att berätta.

Adrian Malmgren, serieteckningslärare
Malmö Kulturskola


Story House Egmont

Serieteckningar med Bamse

Klicka för större bild.

– Story House Egmont är Sveriges största och mest traditionsrika utgivare av tecknade serier. I över 70 år har vi skapat spännande och humoristiska serier för både små och stora läsälskare

–Vi sitter i Västra Hamnen och här samarbetar vi med flera lokala kreatörer som ger magiskt liv åt älskade figurer som Bamse, Kalle Anka, LasseMajas Detektivbyrå, Mulle, Fantomen och 91:an. Genom vår fond, Egmont Fonden, skänker vi varje år en stor del av vårt överskott för att stötta utsatta barn och unga.

– Vår seriesida är skriven av Joakim Gunnarsson och Charlotta Borelius på Bamseredaktionen. Sidan är tecknad av Lars Bällsten, Bamses huvudsaklige omslagstecknare sedan 2001. Sidan är tuschad av Bernt Hanson.
www.storyhouseegmont.se


Lars Krantz, illustratör och serieskapare/Apart förlag

Serieteckningar av Lars Krantz

Klicka för större bild.

– Mina serier är ofta åt det mörkare hållet, med mycket svärta och skräck. Jag har bland annat gjort seriesviten ”Den Svarta Jorden” och arbetar nu med en självbiografisk serie som behandlar min fäbless för skräck, serier och rollspel.

Apart Förlag ger ut serier och böcker eftersom ingen annan ger ut dem, ofta finansierade med hjälp av crowdfunding, till exempel The Walking Dead, Valhall och Kalle och Hobbe. Apart har även gett ut Malmörelaterade kreatörer som Kim W. Andersson, Pär Thörn, Daniel Ahlgren och Lars Krantz.
Instagram@apartforlag, www.apartforlag.se


Malin Granroth/Biblioteken i Malmö

– Jag jobbar som serietecknare och bildlärare. Jag bokdebuterade med serieromanen ”En klump i magen” , utgiven av Kartago förlag 2020. Mitt serieskapande kretsar kring politik på olika sätt.

På biblioteken finns tusentals serier som du kan låna eller läsa på plats. Vi har serier för alla åldrar och smaker, på olika språk. Ibland arrangerar vi workshopar och andra arrangemang med serietema. Serieavdelningen på Stadsbiblioteket är särskilt stor. Där hittar du allt från superhjältar till självbiografiska serier. Du kan också hitta fanzines gjorda av lokala serieskapare.
Instagram@malmobibblan, malmo.se/biblioteken, Instagram@malingranroth, www.malingranroth.se


Niki Hjort/Mangascenen Malmö

Serieteckningar av Niki Hjort

Klicka för större bild.

– Jag är en serietecknare som ofta skapar drömlika berättelser. Manga, alltså japanska serier, har varit min största inspiration ända sedan jag började rita serier. Det är fortfarande en väldigt populär serieform och det finns många mangatecknare här omkring Malmö. En hel del är självpublicerade, som i exempelvis boken”Golden Garden Anthology”, med serier inspirerade av manga från 70- och 80-talet. Mest känt är mangakollektivet och förlaget Nosebleed Studio som ger ut manga på svenska.
Instagram@nikihjort


Sara Granér

Serieteckning av Sara Granér.

Klicka för större bild.

– Jag började med serier och har utifrån det kommit att hålla på med bland annat måleri, skulptur, film och teater. Tematiskt fokuserar jag ofta på olika filosofiska och politiska frågor.

– Även om det kan vara billigare att leva och till exempel ha en arbetsplats i Malmö, jämfört med många andra städer, så kämpar många kulturarbetare med att få tillvaron att gå ihop. För mig har det betytt mycket att gå Serieskolan och samarbeta med andra tecknare och konstnärer.
Instagram@el_granero


Karolina Bång/Dotterbolaget

Serieteckningar av Karolina Bång

Klicka för större bild.

– Jag gör gärna serier i projektform eller som beställningsjobb. Just nu håller jag på med min fjärde bok som kommer ut på Galago i vår. Jag brukar ofta göra serier med normkreativa teman om identitet eller relationer, eller så gör jag folkbildande, utopiska, samhällskritiska, semi-självbiografiska eller fiktiva serier.

–Även om det funnits flera serietecknarkollektiv är Dotterbolaget det mest kända och långlivade. Det startades 2005 i Malmö och är ett feministiskt serieskaparnätverk för transpersoner och kvinnor
Instagram@karoliningrad, www.karolinabang.se


Seriefrämjandet

Serieteckningar av Seriefrämjandets Kim W. Andersson

Klicka för större bild.

Serien har skrivits av Seriefrämjandets verksamhetsledare Jamil Mani och tecknats av Kim W. Andersson. Kim är serietecknaren bakom Love Hurts, Alena och Astrid – Vulkanmånens kult. Hans serier har getts ut i tio länder och Alena har gjorts om till långfilm 2016.

Seriefrämjandet grundades 1968 och är Sveriges organisation för konstformen tecknade serier. Seriefrämjandet verkar för att sprida kunskap om seriekonstens unika särart och utveckla den svenska seriekulturen. Verksamheten inkluderar kulturtidskriften Bild & Bubbla, Svenskt Seriearkiv, Serieförmedlingen, galleriet Rum för serier, festivaler, utställningar, föreläsningar och mycket mer. Seriefrämjandets kansli finns i Kulturhuset Mazetti i Malmö.
serieframjandet.se


Joakim Gunnarsson och Johanna Kristiansson, Katten Nils

Serieteckningar av Joakim Gunnarsson och Johanna Kristiansson

Klicka för större bild.

– Vi är två serieskapare som gör böcker och serier om Katten Nils och hans vänner. Katten Nils har gått i tidningen Kamratposten sedan 2007. Serierna vi gör är sådana som vi själva gillar att läsa. Har vi kul när vi gör dem så har förhoppningsvis andra kul när de läser dem.

– Nu kanske du undrar ”Räcker det inte om en gör serien? Varför är ni två?” Jo, tillsammans blir det både lättare och roligare. Vi är varandras bollplank och hjälper varandra om vi kör fast. Tillsammans blir vi också mer kreativa än var för sig.

– Att bo i Seriestaden Malmö är väldigt spännande och inspirerande. Här finns en härlig blandning av serieskapare, förlag, organisationer och mötesplatser för oss som jobbar med serier.
Instagram@katten_nils


Don Arvidsson & William Lillstjärna

Del av serieteckningar av Don Arvidsson & William Lillstjärna

Klicka för större bild.

– Vi är två ickebinära serieskapare som jobbar tillsammans med seriestrippen Alligatan. William skriver manus och Don tecknar. Förutom Alligatan så gör William serier för barn med teman som solidaritet, utanförskap och att hitta sin egen familj. Don kombinerar sitt akvarellmåleri med serier för att göra introspektiva berättelser där hen utforskar sina egna känslor och antecknar livet runt om hen.

– Det finns enormt mycket serietalang här! Väldigt många serietecknare flyttar till Malmö för att gå på Serieskolan och stannar sedan kvar här. Vår vision är Malmö som seriestad.
Instagram@donarvidsson, Bygones (webbserie), lillstjarna.portfoliobox.net


Jessica Hallbäck, konstnär

Del av serieteckningar av Jessica Hallbäck.

Klicka för större bild.

– Jag blev känd när jag vände på reklamskyltarna i Stockholms tunnelbana, skrev egna budskap på dem och satte upp dem igen. Det har blivit en bok med några av budskapen från tunnelbanan och en serie som enkelt förklarar feminism.

– Konst och serieskapande är alltid politiskt för Jessica som har svårt att bortse från att allt vi gör är politik vare sig vi vill tänka på det eller inte. 2020 flyttade hon med sin familj till Malmö. En stor anledning till flytten var att få ta del av stadens kärlek till kultur samt den berikande mångfalden

Instagram@jessicahallback, jessicahallback.baaam.se


Jimmy Wallin

Del av serieteckningar av Jimmy Wallin

Klicka för större bild.

– Jag är en kreativ och lekfull västgöte i exil. De serier som ligger mig varmast om hjärtat är den klassiska barnserien Bamse, där jag skrivit manus i tio års tid och albumserien Statarna och deras (inte fullt så) underbara äventyr, som jag gör i samarbete med Kalle Lind.

– Att Malmö är en seriestad märks. Det märks på att jag knappt kan gå femtio meter utan att träffa någon som arbetar med serier i någon form. Jag hoppas att de tecknade serierna ska fortsätta vara en del av kulturlivet i seriestaden Malmö under lång tid framöver.
Facebook@jimmy.wallin.14


Jenny Holmlund

Del av serieteconingar av Jenny Holmlund

Klicka för större bild.

– Jag hamnade i Malmö när jag gick det allra första året på Serietecknarskolan vid millennieskiftet, och blev så förtjust i stan att jag stannade kvar. Jag jobbar som illustratör och serietecknare men författar även egna barnböcker. Det bästa med mitt jobb är variationen och utmaningarna det erbjuder. I mitt skapande försöker jag kombinera humor och värme.

– Malmö känns som en avslappnad och medmänsklig stad som är härlig att leva i. Min vision är att staden tar till vara all kreativitet som finns här och använder det för att skapa nya möjligheter och värden.

jennyholmlund.se


Charlotte Rodenstedt/Bloody Honey

Klicka för att läsa mer om Charlotte Rodenstedt och Bloody Honey.

– Att få göra ett silhuettspel i Utskottets lampa är nästan som en dröm, vi skapar analog animation med motorer, stenciler och belysning. Lampan berättar om vad Malmö är, om hur snabbt det går att cykla från den grafittimålade industrihimlen till villorna vid havet, om katten som spökar i Malmöhus, alla spelningar på Plan B och om dagarna i solen på Kallis.

Silhuetterna i lampan är skapade tillsammans med ljud-, interaktiv- och teknikkonstnär Guy Bartell och monterad av Aron Dahl.

www.bloodyhoney.se


Tim Nedrup/Artscape

Klicka för att läsa mer om Tim Nedrup/Artscape.

I ett samarbete med Artscape, Möllevångskolans elever och den Helsingborgsbaserade Tim Nedrup, känd som Tim Timmey, dyker det upp ett konstverk i markhöjd. Tim Timmey är en urbankonstnär som med ett färgstarkt och lekfullt uttryck gör allt från gigantiska skulpturer till målningar med gatan som canvas. Med sina verk får han oss att titta på omgivningarna med nya, kanske yngre, ögon.

Facebook@timtimmeyart