Mosaik i gatan

Här hittar du mosaikplattor som läggs ut och var de ligger:

  • Radoo av Henrik Möller Friisgatan mittemot Panora.

Efter hand kommer nu fler och fler mosaikplattor på plats. Den 2 mars var det också pressmöte om spännande mosaik som firar Seriestaden i Malmö.

230615: Nu är ytterligare en mosaikplatta utlagd och här är lite bilder med konstnären Björn Carnemalm som illustrerat Henrik Bromander i vårt mosaikstråk med Världen från Värnhem. Bilden ligger i korsningen Friisgatan/Skolgatan. Foto: Jimmy Wallin

230303: Nu är ytterligare mosaikplattor utlagda: Gunnar Krantz Superangst ligger i korsningen Bergsgatan/Barkgatan. Steve Nybergs Sigvard Thurneman ligger i hörnet på Bergsgatan/Friisgatan, precis under skylten Stadsarkivet. Mikael Borgs Bänken på Möllan ligger framför butiken Öppna hjärtat mitt emot Mazetti på Friisgatan 22.

Här är ett litet bildspel med Steve Nyberg och Björn Carnemalm:

Steve Nybergs bok Trygga lilla Sverige är en samling serier om hemska händelser i vår tidiga moderna historia. Bland annat skildras Salaligan som sysslade med rån, mord och mysticism på 1930-talet. Mosaiken ovan är en ruta ur serien och föreställer ligans ledare Sigvard Thurneman.

Och så ett bildspel med Mikael Borgs Bänken på Möllan:

  • Mikael Borg vid sin platta Bänken.

230221: Senaste nytt är Åke Jävel av Lars Sjunnesson och tillverkad av Björn Carnemalm – den hittar ni utanför biografen Panora på Friisgatan 19A:

Konstnären på knä på trottoaren där hans figur nu blivit kakelkonstverk.

Lars Sjunnesson vara ned på plats när Åke Jävel placerades ut. Foto Jimmy Wallin

 

Läs mer om mosaikplattorna

Här är en artikel om hur det gick till när katterna Mulle och Ville fick sina mosaikplattor utlagda:

Här finns en intervju med konstnären Björn Carnemalm.