05 nov, 2021 Möllevången Sofielund

Serie­området: Barnens drömmar blev konstnärens verklighet

Nu har skolbarnens teckningar på Möllevångsskolan översatts till en klurig hoppbana i halkskyddad vinyl på trottoaren utanför skolan. Det här är nästa steg i serieområdets utveckling till  Seriestaden Malmö.

– De som rör sig mest här ska väl få vara med och skapa, säger Tim Timmey Nedrup medan han testhoppar sin bana.

  • Tim Timmey Nedrup inviger sin egen hopplek utanför Möllevångsskolan.

Det tog nästan två timmar för Tobias Filling och Håkan Wesslund att fästa bilder av blad, hjärtan, pennor, färgtuber, ett vattenhål och en flamingo på en del av trottoaren. Tim Timmey Nedrup hade den viktiga uppgiften att sopa rent underlaget innan experterna från C.A. Anderson kunde värma upp plattorna och stryka fast vinylbilderna. Att skapa konst på det här sättet var nytt för dem alla tre och nu blir det den skånska vintern som avgör hur hållbart det drygt tio meter långa verket blir.

Erfaren gatukonstnär

Tim Timmey Nedrup från Höganäs är etablerad gatukonstnär och har jobbat med fasader och skulpturer och designat skejtparker på olika platser i landet. Han arbetar antingen på eget uppdrag eller via den ideella föreningen Artscape, och han poängterar hur givande det är att kombinera konst och skola.

– Det är också roligt att en lokal konstnär har fått det här jobbet, och att man inte har ringt in någon från utlandet.

Han tvekar bara en kort stund när han ska svara på frågan om det verkligen är gatukonst som växer fram intill oss.

Modern gatukonst

– Ja, det är det ju. Inte på klassiskt vis när man använder sprayburkar och kanske målar där det inte är tillåtet. Här sker det öppet och materialet vi använder är förhoppningsvis lätt att få bort. Det är också miljövänligare eftersom det inte blir spill från kemikalierna, som det blir när man sköljer bort färgrester. Det här är modern gatukonst!

Tim Timmey Nedrup färgglada hopplek är en fortsättning på Serieområdet, som visar lokala serietecknares verk längs Norra Parkgatan – från rondellen vid Kristianstadsgatan fram till Möllevångsskolan. Serieområdet invigdes den 29 oktober och kommer att pågå till och med  februari. Det är ett samarbete mellan BID Malmö och Malmö stads fastighets- och gatukontor efter en idé av tekniska nämndens ordförande, Andreas Schönström (S).

Text och foto: Marie Bosund Hedberg

Läs mer

Här finns alla artiklar om Serieområdet i Malmö