30 aug, 2021 Sofielund

Färg­sprakande utsmyck­ning i Sofielund

  • Anna Taratiel - Rasmusgatan 3

Nu kan vi visa sju storskaliga verk som gjorts i samverkan mellan Artscape, BID Malmö och Case Sofielund. Inom kort kommer ännu fler bilder från fler ställen där det målats i våra områden. Här hittar du allt samlat.

Kvarteren kring Sevedsplan har det senaste decenniet fått mycket uppmärksamhet på grund av problem med öppen droghandel, skjutningar och oseriösa hyresvärdar som låtit sina fastigheter förfalla. Men efter en kraftsamling från Malmö stad, polis och fastighetsägare har tryggheten ökat.

Fasadmålningar.

StinkFish – På EONs byggnad mittemot Södra Förstadsgatan 43

Storskalig konst

Ett led i arbetet med detta är att skapa fasadmålningar och andra konstnärliga landmärken i samarbete med Artscape. De är mest kända för just sina storskaliga väggmålningar, men i år har de för första gången låtit färglägga också en fyrtio meter hög skorsten nära Sevedsplan.

Arbetet har skett i samarbete med BID Malmö, som tidigare samverkat med Artscape kring Robbin Carlzons målningar på Kristianstadsgatan.

Artscape 2021 Malmö är en del av Case Sofielund 2030 och Case Sofielund Entreprenörskap. Det genomförs i samarbete med Malmö stad, Fastighetsägare BID Sofielund, Globala målen, Akzo Nobel och Nordsjö samt Allmänna arvsfonden. Case Sofielund drivs med medel från Europeiska regionala utvecklingsfonden via Tillväxtverket.

Läs mer

Läs mer om Artscape och konstprojekten i Malmö.