Gatukonst på väggar

På Möllevångsskolans och Solkattens förskolas husfasader har Jessica Hallbäck satt upp ”Mammor är superhjältar för att de måste” samt ”Kärlek börjar aldrig med bråk”.

”’Kärlek börjar aldrig med bråk'” är en av mina största hjärtefrågor. Fortfarande i skolan, och i förskolan, när någon bråkar så säger man ”ja, men kärlek börjar alltid med bråk, haha” vilket gör det okej att knuffas eller retas. Då tycker jag att man normaliserar våld i relationer redan när barnen är små. När de sedan växer upp tänker kanske många att, ja, men hen är elak för att hen gillar mig. Så det har varit en jättestor fråga för mig. Det andra budskapet är kopplat till ojämställdheten och att man förväntas göra mycket mer som mamma utan att få någon som helst cred för det, att man ska sköta hem och barn och allting bara för att det är ens jobb liksom. När en kvinna har skrikande barn ute i samhället så ser man ner på henne, men när en man har skrikande barn så blir man mer ’Gud vad du är duktig, kämpa på, liksom’.”

Under sommaren och hösten syns Jessica Hallbäcks konst bland annat även i Mitt Möllans och Stadsarkivets kampanjmaterial och information kring valet och röstning.

  • Gatukonst av Jessica Hallbäck