12 dec, 2022 Möllevången Sofielund

Nya vand­ringar i Serie­staden

Nu hittar ni fem olika vandringar i Be Here The-appen. Ladda ner appen, ta med dig mobilen och gå ut på vandring under helgerna.

Här kan ni nu se hur fastigheter såg ut förr i tiden, ta med barnen och leta efter mystiska djur eller lösa en mordgåta tillsammans. Fyra av Be Here Then-appens vandringar är riktade direkt till barn och familjer, för att man ska kunna ströva runt i lite äventyr. Du hittar dem här under rubriken Seriestråk i repris med nyheter.

All historia på ett ställe

På hemsidan samlar vi nu all lokalhistoria på ett ställe. Här finns dels promenadstråken från Be Here Then-appen, dels alla stråk med elskåp och historiska bilder. Samtliga stråk finns dessutom utmärkta i vår kartmiljö.

Ville på plats

Nu är också en ny mosaikplatta på plats. Det är utekatten Ville från serien Mjau av Natalia Batista. Den finns i hörnet av Bergsgatan/Friisgatan, snett mittemot KB, som vanligt utförd av konstnären Björn Carnemalm.

Här hittar du samtliga utlagda mosaikplattor. Framöver kommer de också att få en liten fin informationsskylt i mässing.

– Mässingsplattan är en önskan från flera besökare som promenerat längs stråket och som gärna vill veta lite mer om de fina plattorna, säger Hjalmar Falck, verksamhetschef BID Malmö.

Och här bjuder vi på en liten extra titt på nästa platta som är under tillverkning: Lars Sjunnessons ”Åke Jävel”. Var den kommer? Håll utkik!

 

Läs mer

Läs mer om de nya vandringarna i Be Here Then.

Be Here The är ett samarbete mellan Charlotte Rodenstedt/Bloody Honey, Jeanette Rosengren/Kira förlag och BID Malmö som vi kommer att utveckla än mer under nästa år. Läs mer här.