23 jan, 2023 Möllevången Sofielund

– Tack för alla synpunkter

  • – Det är viktigt att Malmöborna får ge sina synpunkter om vattentornet, säger kommunalrådet Andreas Schönström (S).

Idéerna är många från dem som tipsat om vad Södervärns vattentorn kan användas till – allt från kultur till bostäder. Nu tackar kommunalrådet Andreas Schönström (S) för alla synpunkter.

– Just nu håller vi från stadens sida på att renovera taket. Därefter behöver vi fatta beslut kring dess fortsatta användning. Nu vill jag att Malmöborna ska ha haft möjlighet att ge oss politiker era tankar och förslag, säger Andreas Schönström och skriver så här:

”Jag vill börja med att tacka alla som har lämnat in förslag om Södervärns vattentorns framtida användning. Jag är både överraskad och överväldigad över hur många Malmöbor som på olika håll har visat intresse för vattentornets framtid och har tankar att dela med sig av. Även om det bland era svar också finns förslag om bostäder är det tydligt att de flesta av er ändå vill att vattentornet ska vara öppet för allmänna ändamål. Precis som tidigare inspel som jag har fått från Malmöbor på annat håll ligger tyngdpunkten bland era förslag på någon form av kulturverksamhet, såsom bibliotek, sagotorn och ateljéer. Många intressanta spår som också indikerar att det saknas kulturaktiviteter i området.

Den senaste tiden har jag haft möjlighet att besöka vattentornet. Det är en enormt vacker byggnad, med fantastisk arkitektur, som jag önskar att fler Malmöbor hade haft möjlighet att besöka. Men det är också en komplex byggnad som inte är helt enkel att använda oavsett vilka ändamål man bestämmer sig för. Just nu håller vi från stadens sida på att renovera taket. Därefter behöver vi fatta beslut kring dess fortsatta användning. Flera aktörer har tidigare visat intresse för att köpa den men innan vi fattar beslut vill jag att Malmöborna ska ha haft möjlighet att ge oss politiker era tankar och förslag. Så återigen: stort tack!”

Läs mer

Läs förslagen här.