Här hittar du erbjudanden och information till brf:er och fastighetsägare

ÖVERST HÄR FINNS AKTUELLA ERBJUDANDEN
KLICKA HÄR OM DU I STÄLLET VILL KOMMA DIREKT TILL INFORMATIONSDELEN AV DENNA SIDA

 

Rabatt på effektiva passagelösningar

Solitru Security Systems erbjuder BID-medlemmar rabatt på  möjligheten att skapa en effektiv passagelösning. Medlemmar får 50 procents rabatt. Läs mer (pdf).

 

Här kan du få hjälp kring olovlig uthyrning och kriminell verksamhet

Många fastighetsägare upplever en bostadsbrist som göder en parallellmarknad med andrahandsuthyrning, oriktiga hyresförhållanden, där det går att tjäna pengar.

Den organiserade brottsligheten utnyttjar detta till att skaffa bostäder till olika delar av sin verksamhet. Det kan röra sig om prostitution och utnyttjande av arbetskraft, att man behöver ”gömma” personer som eftersöks av polisen eller förvara vapen och/eller narkotika.

Defensify erbjuder hjälp till medlemmar inom BID. Läs mer (pdf).

 

Klottersanering av Saneringskompaniet

Hjälp till att hålla bort klotter, nu finns erbjudande om klottersanering för en fast avgift varje månads för alla fastighetsägare och där ni som Brf kan diskutera direkt med bolaget.

 

Bosocialt program för medlemmar

Här kan du läsa mer om alla förmåner som vi erbjuder i vårt Bosociala arbete. Du hittar mycket, från trappvärdar, cykelskola, boskola, trivselåtgärder och annat. Läs i broschyren ”Medlemsförmån bosociala insatser (pdf)” och kontakta oss gärna.

 

Råd om Grannsamverkan

Vill du dra igång Grannsamverkan? Här får du råd (pdf) och kontaktar du oss kan vi hjälpa till vid staten för att öka tryggheten och trivseln i din fastighet. Läs mer här i Grannsamverkan.

Tänk även på att du kan anmäla dig till Grannsamverkanskonferens den 24 november klockan 09.00–12.00. Konferensen är digital och riktar sig till dig som är polis eller lokal brottsförebyggare i kommunen, men även fastighetsägare, allmännytta och andra intresserade av Grannsamverkan får så klart delta.

Du kommer kunna lyssna på hur man får i gång Grannsamverkan i socialt utsatta områden, hur man genomför digitala grannsamverkansmöten, hur man lyckas bäst med grannsamverkan både i lägenhet och i villaområden, och mycket mycket mer.

Anmäl dig kostnadsfritt här senast 17 november.
Ett komplett program kommer att finnas på samma länk inom kort.

 

INFORMATION TILL BRF:ER OCH FASTIGHETSÄGARE:

Verktyg för gemensam omställning: mot ett paradigmskifte för hållbarhet i boendet

Vi står inför en mängd utmaningar i omställningen till ett hållbart samhälle. Vi vet också att det krävs mer än tekniska förändringar för att nå sociala och ekologiska mål. Hur kan boende och vardagsliv fungera som en arena i denna omställning och vilken roll kan exempelvis boendeföreningar spela för att driva gemensam omställning?

Varmt välkommen till det avslutande webbinariet för forskningsprojektet ”Könad hållbarhet: normkritiskt utforskande av energipraktiker för omställning av vardagslivet”, där vi sätter fokus på hur vi kan bredda hållbarhetsarbetet i boendet. Under webbinariet presenteras ett urval konkreta verktyg framtagna som stöd för dem som vill driva en inkluderande omställning utifrån sin vardag och boendemiljö. Med hjälp av en panel aktörer från bostadssektorn, civilsamhället, med flera utforskar vi behovet av ett paradigmskifte i hur vi arbetar med hållbarhet i boendet och möjligheterna för omställning, tillsammans.

Projektledare: Pernilla Hagbert, Kungliga Tekniska Högskolan (KTH)
Moderator: Josefin Wangel, Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU)

Datum och tid: 1 december 2021, kl 14.00-16.30

Anmäl dig här för mer information och för att få tillgång till en Zoom-länk till webbinariet (som skickas ut några dagar innan)

 

Gör plats för vatten och få betalt

Här kan du läsa om hur du som fastighetsägare kan få betalt för att leda dagvatten.

 

Nya träd och plantering på Möllan

Fastighets- och gatukontoret utför en trädvitalisering för att få friskare och mer livskraftiga träd på Möllevångstorget. I vinter gäller det träden längs torgets norra sida, närmast uteserveringarna. För att ge träden bättre förutsättningar att växa och må bra kommer den kompakterade jorden runt dem att schaktas bort och ersättas med så kallad skelettjord. Denna byggs upp av grov makadam blandat med kompost, pimpsten och biokol. I samband med trädvitaliseringen kommer det även att planteras fem nya träd i samma trädrad och cykelställ kommer bytas ut.

Läs mer här (pdf)