08 feb, 2021 Möllevången Sofielund

Uppdaterat: Ny dansperformance 26 februari

Efter en magisk performance med Emma Ribbing är det dags för en ny dnsperformance i Malmö. Den här gången med dansaren Nidia Martinez Barbieri och basisten Johannes Nästesjö:

Fredag den 26 februari 17.45 – bakom fönstret på Stora Nygatan 55.

Så här beskriver Nidia Martinez Barbieri sig själv:

Jag är argentinsk och bor i Malmö sedan 2013. Jag är utbildad  dansare och lärare i samtida dans och har jobbat sedan 2000 som danslärare, dansare för olika koreografer, kollektivt med fria dansgrupper och med att skapa egna verk.

Mellan 2011 och 2013 bodde jag i Bryssel. 2013 flyttade jag till Sverige. Där började ett nytt liv för mig. Att vara migrant fick mig att ändra perspektiv på allting. Jag var 34 år då och började lära mig allt från början, inte bara språket utan sociala koder, värderingar, och beteende. Den nya situation blev en möjlighet för att uppskatta också olika kunskap som jag inte visste att jag hade.

Läs mer om Nidia Martinez Barbieri.

Dansfilm i fönstret på Friisgatan 14

TV-skärm i skyltfönster

Möt Maria Naidu i hennes dansprojektion i skyltfönstret på Friisgatan 14.

Sedan tidigare rullar också en dansfilm i fönstret på vår lokal på Friisgatan 14 i Malmö. Där möter du Maria Naidu i en dansprojektion kallad ”KH 18 möter Norrsken”. Arrangemanget är ett samarbete mellan konstnären Jeanette Gostomski och Fastighetsägare BID Möllevången för att lyfta ut föreställningar på gatan.

Läs mer

Läs vad Johan Kullberg skriver på Spotted by Locals.

Läs mer om Urban Window Gallery