22 dec, 2020 Möllevången Sofielund

Urban Window Gallery från jul till februari i BID Malmö

Nu syns Urban Window Gallery på Friisgatan 14 och med det önskar vi alla en GOD JUL! Läs mer här.

På Friisgatan 14 möter du Maria Naidu i en dansprojektion KH 18 möter Norrsken. Norrsken som Fastighetsägare BID Möllevången arrangerat tillsammans med konstnären Jeanette Gostomski är ett sätt att lyfta ut föreställningar på gatan. Flera fastighetsägare ser detta som en bra metod att fylla skyltfönster på – ett bidrag till den mångfald av kultur som finns i Malmö och våra BID områden. Välkomna att njuta.

Här hittar du hela kartan med skyltfönster och KH 18 möte Norrsken!

Bakgrund:

Urban Window Gallery är ett projekt där lediga butikslokaler och skyltfönster förvandlas till ett spektakulärt konststråk i form av installationer och konstnärliga gestaltningar. Stråket sträcker sig från stan till Sofielund och är ett samarbete mellan scenografen Jeanette Gostomski, BID Malmö och fastighetsägare.

Målet med projektet är att ge invånare och besökare en möjlighet att uppleva konst och kultur i det offentliga rummet samtidigt som det förgyller områden kring Möllan och Sofielund. I projektet kommer lediga butikslokaler och andra utvalda skyltfönster att förvandlas med hjälp av olika rumsliga gestaltningar och konstnärliga uttryck för att framhäva den samtida dansen. Det kan till exempel vara skapelser från kreatörer och konstnärer inom fotografi, film, litteratur, poesi, musik, design och digital konst.

Urban Window Gallery är ett initiativ av scenografen och arkitekten Jeanette Gostomski. Projektet genomfördes i Malmö i somras med syftet att erbjuda folk möjligheten att uppleva konst och kultur på ett säkert sätt. Nu kommer det tillbaka, tack vare BID Malmö och fastighetsägarna som har valt att vara med: MKB, Stena Fastigheter, Heimstaden och BID Malmö. Tid: Julen 2020–26 februari 2021. Urban Window Gallery genomförs även i Helsingborg 4 december–28 mars 2021. Projektet och galleristråket i Malmö är organiskt. Fönster tillkommer efter hand, byts ut eller förstärks.