Barn i stadsutveckling

På den här sidan hittar du allt om barnens plats i stadsutveckling. Det är allt från förskolor som ritar på stadsmiljöer, innergårdar och egna uteplatser till BID Malmös seminarier och Minibladets redaktion som sprider kunskap om barns synpunkter inom BID Malmö. 

Senaste nytt:

Sommarnummer av Minibladet ute nu (maj 2023)

Här kan du läsa det nya numret av Minibladet, nummer 4/2023, som har fokus på årets glassar och intervju med en humorgrupp! 

Som vanligt: Här kan du tanka ner senaste Minibladet samt löpsedel som kan hängas upp i trapphus

 

Nytt nummer av Möllevångsnytt, nummer 3 (april 2023)

Här kan du läsa det nya numret av Minibladet nummer 3/2023 – denna gång fyllt av konst och serier! Här finns en löpsedel (pdf) som fastighetsägare kan skriva ut och hänga upp i trapphusen.

 

Nytt nummer av Möllevångsnytt, nummer 2, (mars 2023)

Nu är nummer 2 av Minibladet för 2023 ute – den här gången med fokus på djur. Här kan du se löpsedel (pdf) som kan hängas upp i trappuppgångar och här kan du även tanka ner hela tidningen.

 

Tidningen Möllevångsnytt, nummer 1 (februari 2023)

Nu är 2023 års första Möllevångsnytt klart. Tidningen är MiniBladets och BID Malmös satsning på ungdomar och deras redaktion på Möllevångsskolan. Intresset är stort från ungdomarna som nu väljer olika teman själva inom redaktionen – från jultema i fjol till musiktema denna gång, lite passande med tanke på Mello.

Nästa nummer kommer lagom till påsk, så håll utkik efter det. Men börja alltså med att läsa det rykande färska musiknumret. Just nu delas det ut på olika ställen inom Möllevången i samverkan med BID Malmö.

Håll till godo!

 

Tidningen Möllevångsnytt, nummer 2 (december 2022)

Här hittar ni senaste bladet av Möllevångsnytt samt en löpsedel, färskt från pressarna – ett nummer som fokuserar självklart på bland annat julen.

Tidningen Minibladet, nummer 1 (2022):

Förskola ritar på gård
Ånglokets förskola skapar modeller och teckningar på uppdrag av fastighetsägare Stena fastigheter i samverkan med BID Malmö och Pedagogisk inspiration i Malmö. Arbetet pågår för fullt i BID Malmös stadsateljé på Friisgatan. Här utvecklar barnen idéer om lekplatsen som finns på innegården.

– Det är inspirerande att arbeta med barn som kommer med idéer om deras närmiljö. Allt kanske inte kan göras till en verklighet på plats. Men med enkla medel kan nya miljöer skapas med hjälp av barnens perspektiv, säger verksamhetsutvecklare Jeanette Berga.

Projektet inleddes hösten 2022 och beräknas vara klart under våren 2023. Läs mer om vår stadsateljé och följ arbetet här på hemsidan. Läs mer om vårt arbete.

Läs mer

Läs mer om barn, stadsutveckling och BID Malmö.