Barn i stadsutveckling

På den här sidan hittar du allt om barnens plats i stadsutveckling. Det är allt från förskolor som ritar på stadsmiljöer, innergårdar och egna uteplatser till BID Malmös seminarier och Minibladets redaktion som sprider kunskap om barns synpunkter inom BID Malmö. 

Senaste nytt:

Tidningen Minibladet, nummer 2 (december 2022)

Här hittar ni senaste bladet av Möllevångsnytt samt en löpsedel, färskt från pressarna – ett nummer som fokuserar självklart på bland annat julen.

Tidningen Minibladet, nummer 1:

Förskola ritar på gård
Ånglokets förskola skapar modeller och teckningar på uppdrag av fastighetsägare Stena fastigheter i samverkan med BID Malmö och Pedagogisk inspiration i Malmö. Arbetet pågår för fullt i BID Malmös stadsateljé på Friisgatan. Här utvecklar barnen idéer om lekplatsen som finns på innegården.

– Det är inspirerande att arbeta med barn som kommer med idéer om deras närmiljö. Allt kanske inte kan göras till en verklighet på plats. Men med enkla medel kan nya miljöer skapas med hjälp av barnens perspektiv, säger verksamhetsutvecklare Jeanette Berga.

Projektet inleddes hösten 2022 och beräknas vara klart under våren 2023. Läs mer om vår stadsateljé och följ arbetet här på hemsidan. Läs mer om vårt arbete.

Läs mer

Läs mer om barn, stadsutveckling och BID Malmö.