24 nov, 2020 Möllevången Sofielund

BID Malmö medverkar till Vinterdröm och serier

Stora inslagna paket

Paketvandringen består av designade ”julklappsboxar”

Från december till februari kommer Folkets Park att förvandlas till Vinterdröm, ett vinterlandskap med stämningsfullt ljus, konst och fantasifulla vinterträdgårdar. Det blir en sagolik plats och unik upplevelse för hela familjen. Vinterdröm är nämligen även en saga, och vinterträdgårdarnas olika teman och karaktärer är utformade efter sagan. I sagan och i parken träffar vi bland annat de små vättarna, den snälla björnfamiljen och isprinsessan som bor i sitt vinterslott.

Serietecknare från Malmö

Folkets Park har i samarbete med Fastighetsägare BID Möllevången och Sofielund samt Seriefrämjandet skapat Vintergatan, ett stråk där tolkningar av karaktärerna tar plats i form av serier. Lokala serietecknare från Malmö kommer på sitt unika sätt skapa egna berättelser i serieform med sagans figurer och karaktärer som grund. Utställningen kommer att pryda smidesstaketet på Norra Parkgatan med premiär den 1 december.

Paketvandringen

Paketvandringen med 24 unikt designade paket är en annan del av samarbetet mellan Folkets Park och Fastighetsägare BID Möllevången och Sofielund. Konstruktionerna som skapats av Utesnickeriet på Malmö stads arbetsmarknadsavdelning är vackert målade av graffitikonstnären Daniel ”Huge” Fahlström. Inuti konstruktionerna har 70 elever från Östra Grevie Folkhögskola designat unika verk på temat Vinterdröm.

”I landet Vinterdröm bor de små vättarna, den snälla björnfamiljen och den iskalla isprinsessan i sitt vinterslott. Här busar vättarna och björnarna med parkens besökare och håller ett öga på de magiska paketen. På träden runt isprinsessans vinterslott växer magiska frostblommor som de små vättarna kokar saft på. Saften använder de så att träden får sitt magiska ljus.

Men i parken finns också en dum orm. En riktigt kall dag när ormen frös, ringlade den sig ner under Plaskdammen. Snabbt planterade då den snälla björnfamiljen ett stort lysande träd över ingången till ormens bo. Sedan den iskalla dagen har dumma ormen varit fast under plaskdammen. Men, som ni vet så varar inget för evigt …”

Stängsel på Norra Parkgatan

Från den 1 december blir det serieutställning på Norra Parkgatan.

Uppdatering: Tekniska nämnden har tagit beslut om att skjuta till medel för att utveckla seriestråken i Malmö i samverkan med BID Malmö. Läs mer i Sydsvenskan.