Tips och råd till fastighetsägare och boende

191118 Stöd för åtgärder mot missbruk, hemlöshet och drogscener

Aktivitetshuset bedriver en bra verksamhet i Sofielund och som vi kan få stöd från. Om ni får kännedom om platser där det brukar finnas mycket personer i missbruk/hemlöshet/drogscener får ni gärna tipsa om det. Verksamheten består av fyra socialsekreterare som arbetar uppsökande ute i Malmö med personer i hemlöshet/missbruk. Uppsökarverksamheten finns som ett stöd för målgruppen i olika myndighetskontakter, exempelvis hjälpa de att ansöka om boende eller behandling hos socialtjänsten, följa med till sjukvården osv.

Kontakta Marina Fors, socialsekreterare, stöd och rådgivning, Malmö stad. Telefon: 0733-32 66 89. E-post: marina.fors@malmo.se

190827 Hållbara tips från VA SYD

Årets andra nummer av Hållbara tips handlar om vatten och matavfall.

Läs den här!

190322 Hållbara tips från VA SYD

I vårbilagan informerar VA SYD att många flerfamiljsfastigheter i Malmö får nya sophämtare. Dessutom bjuds det på lite råd om hur man rustar fastigheten inför skyfall. Missa inte att man kan beställa återvinningscontainers inför vårstädningen!

Läs den här!

181211 Hållbara tips från VA SYD

Julupplagan handlar mycket om avfall och avfallsantering – julgranar, fett i avloppen och ändrade tömningsdagar – och om hur fastighetsägare med hjälp av VA SYDs ingenjörer kan se över hur väl rustade ens fastigheter är inför skyfall.

Läs den här!

180919 Hållbara tips från VA SYD

Höstens upplaga handlar bland annat om hur man får ordning och reda i soprummet, kostnadsfri skyfallsrådgivning och fett i avloppet.

Läs den här!

180619 ”Hållbart” 2/2018

Sommarens upplaga av VA Syds informationsblad hamnar om sophämtning och om vad man kan göra för att skydda sin fastighet mot översvämning och skador på grund av regn i sommar.

Läs det här!

180328 ”Hållbart” 1/2018

Vårens upplaga av VA Syds informationsblad handlar om sopsortering, VA Syds nya SMS-tjänst för bättre sophämtningsservice och om kostnadsfri skyfallsrådgivning. Bland annat.

Läs det här!

171212 ”Hållbart” 4/2017

Dags för ett nytt nummer av VA Syds informationsblad för dig som är fastighetsskötare eller styrelsemedlem i en bostadsrättsförening. Den här gången mycket med vinteranknytning: snöskottning, sophämtning i julen – och om julgranarnas öde efter den.

Läs det här!

171009 ”Hållbart” 3/2017

Nu finns ett nytt nummer av VA Syds informationsblad för dig som är fastighetsskötare eller styrelsemedlem i en bostadsrättsförening. Här får du tips och nyheter för att underlätta i ditt jobb.

Läs det här!

 

170608 ”Hållbart” 2/2017

Ett nytt nummer av VA SYDs informationsblad för dig som är fastighetsskötare. Här får du tips och nyheter för att underlätta i ditt jobb.

Läs det här!

 

170330: Testa kostnadsfria E.ON Navigator

Som medlem i BID Sofielund vill E.ON hjälpa alla fastighetsägare att bli 100 procent förnybara och använda sin energi så effektivt som möjligt. Så här skriver de:

”Varför inte börja med att ansluta er till vår kostnadsfria tjänst E.ON Navigator? Här får ni en samlad bild över era energikostnader, där ni kan följa er energiförbrukning, se om er anläggning är rätt inställd och jämföra er fastighet med liknande fastigheter. Om alla fastighetsägare är anslutna i ert område kan ni följa utvecklingen i hela Sofielund.

Det här är bara ett axplock av de tjänster som finns i E.ON Navigator.”

Läs om hur Limhamnshus tjänar på E.ON Navigator

Anmäl er till E.ON Navigator

 

170329: ”Hållbart”

VA SYDs nyhetsblad för fastighetsskötare

Nyhetsbladet finns här

 

170329: Checklista vid misstanke om svarthandel med hyreskontrakt i samband med lägenhetsbyte

Svarthandel är inte bara olagligt utan motverkar också en väl fungerande och öppen bostadsmarknad. Till stöd för sina medlemmar har Fastighetsägarna tagit fram en checklista som kan användas vid misstanke om svarthandel med hyreskontrakt i samband med ett lägenhetsbyte. Checklistan är ett komplement till deras broschyr ”Riktlinjer för lägenhetsbyten” som innehåller mer allmän information.

Checklistan finns här

 

170315: Återanvändning av vitvaror

Miljöföretaget BVV är störst i Sverige på återanvändning av vitvaror. Nu söker de nya samarbetspartners.

Är du fastighetsägare och har gamla vitvaror som du vill bli av med? Eller är du fastighetsägare och vill köpa prisvärda vitvaror samtidigt som du bidrar till miljön?

Besök www.begagnadevitvaror.se