27 okt, 2021 Möllevången Sofielund

På fredag öppnar Serie­området på Norra Parkgatan

 

Fredag den 29 oktober öppnar ett serieområde på Norra Parkgatan i Malmö. Området visar upp mångfalden av serietecknare, illustratörer och urban konst i staden. Här möter ni mer än tjugo serietecknare och deras figurer. Deltar gör allt från elvaåriga Freja Magnusson från Kulturskolan till etablerade tecknare och förlag.

I den välkända rondellen vid Folkets park, där Kristianstadsgatan möter Södra och Norra Parkgatan, dyker fyra serietecknares konst upp, var och en med fem serier och med  kompletterande konstnärligt nydesignade parkbänkar.  Området avslutas med en ljusinstallation i lampan vid Möllevångsskolan och  ”markytan-konst”, som kommer utvecklas att efter hand.

Lagom till jullovet fyller vi sedan på med en app där besökarna kan följa berättelsen om en serie fantasidjur med Malmökoppling: ”Malmös mystiska djurs liv”. Djuren tecknas i foton av Malmömiljöer och det finns korta texter som beskriver deras liv i staden. Med hjälp av Be Here Then-appen går det att följa seriestråket och hitta nya ledtrådar och djur.