23 mar, 2017 Sofielund

Mötet med ministern

Mötet med ministern Morgan Johansson

Dialogmöte med justitieminister Morgan Johansson. Foto: Johan Göransson

En av programpunkterna vid tisdagens besök av justitieminister Morgan Johansson var ett två timmar långt dialogmöte, där Seveds Förening var en av de deltagande parterna. Så här skriver de själva:

Vi var inbjudna för att berätta för Morgan Johansson om vår ideella arbete samt hur vi samverkar med kommun och näringsliv för att nå ut till drygt 150 barn, unga och vuxna i Sofileund/Sevedsområdet. På mötet fanns även representanter från Fastighetsägare Sofielund, kommunpolisen, Malmö högskola samt John Jay från College of Criminal Justice i New York.

Vi som förening känner oss hedrade av att vår ordförande Mohamed Abdulle och sekreterare Zakaria Abdi Aziz var inbjuda för att berätta om hur föreningslivet kan engageras för att öka tryggheten i Seved. Vi berättade bland annat om vårt samarbete med Malmö stad, Skåneidrotten, förenings- och näringslivet.

Så här sa justitieministern till Sydsvenskan:

”Vi måste jobba med att ta in fler aktörer. Till exempel som ni gör här på Seved, när ni tar in fotbollsklubben. Det är ett perfekt exempel.”

Därefter så fick han en guidad tur genom Sofileund och Seved, där vi fick möjlighet att prata privat under promenaden, och vi fick komplimanger för det fina arbetet vi gör.

Tack!

Vi vill tacka Skåneidrotten, Malmö stad och Fastighetsägare Sofielund för det fina stöd som vi har fått det senaste fyra åren. Utan det hade vi inte kunnat hjälpa så många barn och unga med fritidsaktiviteter.

När vi startade hade vi en vision om en förening med fritidsaktiviteter i Seved. Vi kan med glädje berätta att vi har lyckats genomföra alla dessa saker och i januari 2017 fick vi dessutom nycklar till en lokal i Krafthuset i Malmö. Återigen så var det ert stöd som möjliggjorde det.

Med vänliga hälsning,

styrelsen i Seveds Förening