27 okt, 2021 Möllevången

Medlems­porträtt: Tannia Rosander Fazliu, Victoria Park:

– Det fungerar att nätverka i BID Möllevången

 

– Det var ett extra stöd att komma med i BID Möllevången, säger Tannia Rosander Fazliu, Victoria Parks områdeschef i Malmö, Trelleborg och Kristianstad.

Läs mer om Victoria Park och BID-samverkan här:

Nära och tillgängliga för hyresgästerna

Tannia Rosander Fazliu står vid en affisch inne på kontoret

– Man får aldrig glömma bort den bosociala delen av jobbet, säger Tannia Rosander Fazliu som är områdeschef för Victoria Park i Malmö, Trelleborg och Kristianstad. Folk ska trivas och känna sig trygga i sin vardag.

Tannia Rosander Fazliu brinner för sitt jobb som områdeschef.

Vi träffas på Victoria Parks kontor på Fosievägen 31 i stadsdelen Heleneholm. Hyreshuset från 80-talet är lite slitet men det pågår små och stora förändringsarbeten både där och i tvillinghuset bredvid.

– Victoria Park Malmö sitter lokalt placerat i bostadsområdet för att vara nära och tillgängliga för sina hyresgäster. Det ger också en viss känsla för det arbete vi bedriver för våra hyresgäster varje dag, säger Tannia Rosander Fazliu.

Bobutik i bottenvåningen

Bild på fasaden med Victoria Parks logotyp

Victoria Park har öppnat bobutik intill kontoret på Fosievägen 31 i Malmö.

Intill det fjorton våningar höga huset står byggnadsställningar som visar att en omfattande renovering av fasaden är igång. Snart flyttar man över ställningarna och knackar ner teglet bit för bit även på det hus som har företagets kontor och bobutik i bottenvåningen.

Tannia Rosander Fazliu ansvarar för Victoria Parks fastigheter i Heleneholm, Lindängen och Rosengård, som beskrivs som en del av miljonprogrammet. Fastigheterna på Möllan och i Kristianstad och Trelleborg har lite mera patina och det märks bland annat på att hyresgästerna där engagerar sig lite mera i sitt boende.

”Helt, rent och snyggt”

– Vinnande faktorer för att lyckas som fastighetsägare i tuffa områden är att alltid vara på tårna och tänka ”helt, rent och snyggt”, att alltid rondera i fastigheterna och åtgärda ting som vandaliserats eller skräpats ner. Insatser som trygghetsvandringar och passagesystem i fastigheterna är bara några av flera åtgärder som bidrar till en lugnare miljö för våra hyresgäster, förklarar Tannia Rosander Fazliu.

– Det var ett extra stöd att komma med i BID Möllevången, fortsätter hon. Det var roligt att känna igen så många ansikten runt BIDs sammanträdesbord. Det fungerar att nätverka och få höra att liknande saker har hänt i andra områden. Då kan vi lära av varandra och komma ännu längre i gemensamma frågor. Jag sätter stort värde på den input vi får från polisen och de andra fastighetsägarna.

Omväxlande jobb

Tannia Rosander Fazliu har flera års erfarenhet inom fastighetsbranschen och särskilt med miljonprogramhus och socialt utsatta områden. Hon trivs med sitt omväxlande jobb, med ledarskap, att träffa hyresgäster, att arbeta med hårda värden som fastigheter men även med det bosociala arbetet.

– Vi är väldigt stolta över vårt miljövärdsprogram som innebär att vi anställer personer som bor i våra områden och har till uppgift att hålla rent och snyggt ute i området. Via arbetsförmedlingen anställer vi på sex till arton månader. Programmet går sedan ut på att vi ska hjälpa miljövärdarna vidare ut i arbetslivet genom våra befintliga entreprenörer och leverantörer. Ett gott exempel är en miljövärd som nyligen har fått en projektanställning hos entreprenören som utför den stora fasadrenoveringen.

Sponsrar sport och teater

Efter vårt möte ska Tannia Rosander Fazliu träffa en annan hyresgäst, ledningen för fotbollslaget FC Rosengård. Varje sommar anordnar FC Rosengård en fotbollsskola för barn som bor i Victoria Parks fastigheter och som företaget sponsrar. På samma sätt stöttas kulturhuset ”Drömmarnas hus” med teater och sysselsättning för barn på Rosengård. Victoria Park stöder också Malmö kappsimningsgrupp, en simskola för barn som varit fulltecknad flera säsonger i rad.

Text och foto: Marie Bosund Hedberg