02 sep, 2019 Sofielund

Full rulle när Stadex ägare firade 100 år

 

På fredagen anlände 15 cyklister till livsmedelsfabriken Stadex i Sofielund. Cyklisterna kom från Avebekoncernen, som äger Stadex, och hade 80 mil i benen när de rullade in på fabriksområdet. Här möttes de av ett hundratal personer som var på plats för att fira koncernens hundraårsjubileum.

Ett cykellopp med goda bieffekter

Cykelloppet var en del av firandet, och deltagarna hade kört ända från huvudkontoret i Nederländerna. På vägen till Malmö har de passerat samtliga anläggningar i koncernen i både Nederländerna och Tyskland! För att bidra till något mer än ”bara” ett vanligt jubileumsfirande har de på vägen också samlat in pengar till ”Min stora Dag”. I sin internationella variant kallas det ”Make-a-wish”, och pengarna går till att låta sjuka barn i åldern 3–18 få en önskan uppfylld. Här var det speciellt riktat till en ung flicka som har en dröm om att göra film.

Många hyllningstal

Fastighetsägare BID Sofielund var på plats både för att stötta cyklisterna och för att hylla företaget, som också är medlem i föreningen. Stadex har ett 70-tal medarbetare och är viktigt för områdets utveckling. Innan själva prisceremonin höll föreningens verksamhetsansvarige, Hjalmar Falck, ett tal där han lyfte hur Sofielund genom de senaste årens medvetna arbete blivit ett av Malmös mer spännande områden.

Med på talarpodiet var även Freddy Nilsson, kommunpolis, som stolt kunde konstatera att det nu till och med finns lagliga nattklubbar kring Norra Grängesbergsgatan. Petra Sörling, som är VD för Rosengård Fastigheter, sa i sitt anförande att hon såg fram emot att utveckla vidare det goda samarbetet med Fastighetsägare BID Sofielund och dess medlemmar.

Malmö stad representerades av Simon Chrisander, som är kommunalråd för stadsbyggnad och miljö. Han framhöll att Stadex och staden delar många visioner och värderingar. Att utvecklas och bli ännu bättre står högt på bådas agenda. ”Vi är glada att ha er här!”, avslutade han.

En prydnad för Avebekoncernen

Därefter fortsatte Avebes VD Bert Jansen med att lyfta fram vilket fint företag han har förmånen att leda. Han konstaterade att Avebe är en vital hundraåring – som dessutom blir piggare för varje år. Han framhöll också Stadex i Malmö som den anläggning i koncernen som presterar bäst, både i kvalitet och säkerhet.

– Vi har inte haft en enda incident på över två år. Det är ett gott betyg på Stadex medvetna säkerhetsarbete, framhöll Bert Jansen och menade att det goda samarbetet med Malmö stad är en del av framgången.

Bert Jansen har tidigare arbetat i mejeribranschen, och där är det inte alls ovanligt att mejerier hamnar centralt när staden växer. På samma sätt har Stadex blivit kringbyggt genom åren.

– Därför är det glädjande att vi har en så bra dialog med Malmö stad och att vi känner att vi är en del i utvecklingen av både området och staden.